• ATLAS FONDACIJA
  • ATLAS FONDACIJA
  • ATLAS FONDACIJA
  • ATLAS FONDACIJA
  • ATLAS FONDACIJA
  • ATLAS FONDACIJA

Meliha Ramusović, direktor za filantropiju i razvojne programe i član Upravnog odbora Atlas fondacije

 

Meliha Ramusović  je direktor za razvojne programe i filantropiju u Atlas fondaciji, kreativni direktor Atlas televizije i clan borda Univerziteta Mediteran. Koordinira projekte Atlas grupe koji se realizuju u saradnji sa Vladom Crne Gore, kao i međunarodne odnose poput partnerstva sa Clinton fondacijom, Centrom za globalni dijalog i saradnju i SAMITOM100 biznis lidera Jugoistočne Evrope. Pored toga, zadužena je za strategiju i organizaciju konferencija velikog obima i specijalnih događaju u okviru Atlas grupe. 

Od 2011. godine, Meliha je član Clinton globalne inicijative, a nedavno je postala i član odbora operativnog tima SAMITA100 biznis lidera Jugoistočne Evrope. 

Meliha  je diplomirala svjetsku književnost i teoriju književnosti na Univerzitetu u Beogradu 1998. godine, a a 2005. godine stiče zvanje magistra nauke u oblasti  medija i  filma na Fakultetu dramskih umjetnosti, takođe na Univerzitetu u Beogradu. Završila je i program “Executive Education” iz strateškog marketing menadžmenta na Harvard Business School, a 2012.godine je stekla zvanje doktora nauke u oblasti digitalnog marketinga  na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. 

 

 

Mija Knežević, direktor za međunarodne odnose i strategiju Atlas fondacije


Mija Knežević postala je član tima Atlas fondacije 2011. godine kao direktor za međunarodne odnose i strategiju. Mija je autor i ekspert za online brend menadžment portala mij-a-porter.com. Svoje međunarodno profesionalno iskustvo stekla je radeći kao “Burberry Brand” Ambasador, zaštitno lice “LeiVanKash”, zaštitno lice “Chanael K Jewelry” u Parizu, zaštitno lice “Sydney Albertini” u Njujorku. Sarađivala je  sa umjetnicom Marinom Abramović, ambasadorom Atlas fondacije,  a takođe je učestvovala u organizaciji posjete predsjednika CGI Bila Klintona Crnoj Gori 2011. godine. Iskustvo je  stekla i stažirajući u organizacijama kao što su: Proenza Schouler Njujork, Klinton Globalna inicijativa Njujork, Conde Nast Publications Njujork, Leo Burnett Srbija, Magazin “Gracia” Srbija, Francuski Telekom i Radio Televizija Atlas Crna Gora.


Osnovne akademske studije iz oblasti Vizuelnih komunikacija završila je na Regent Univerzitetu u Londonu 2009. godine, a postdiplomske magistarske studije iz oblasti Medija i kulture na Njujork Univerzitetu završila je 2012. godine. Takođe je pohađala i ljetnji kurs “Umjetnost i umjetničko tržište” na Sotheby Institutu umjetnosti.

Vrati se na početak