ATLAS STIPENDIJE

 Atlas fondacija objavljuje konkurs za dodjelu Atlas stipendija za akademsku godinu 2014/2015.  

 

Implementacijom principa društveno odgovornog poslovanja, Atlas Grupa je pokrenula projekat dodjele Atlas stipendija 2001. godine, vjerujući da prosperitet i budućnost društva u najvećoj mjeri zavise od obrazovanih pojedinaca. Osnažujući mlade koji pokazuju značajne intelektualne i liderske sposobnosti, podstičemo ih na ostvarivanje progresa u svim poljima ljudskog djelovanja koji se kumulativno odražavaju na socio ekonomsko jačanje crnogorskog društva i poboljšanje životnog standarda. Pružajući stalnu podršku obrazovanju, tokom proteklih 14 godina,  projekat Atlas stipendija sticao je veliku popularnost među mladim ljudima. Ovim projektom želimo da  podstaknemo mlade intelektualne potencijale u našem društvu i da ih motivišemo na putu ostvarenja napretka.

  

 


 

Ovdje možete pogledati opšte informacije i uslove konkursa. 

 

Ovdje možete preuzeti prijavni formular.

 

 

Izabrana 13. generacija stipendista Atlas fondacije 

 

Na konkursu za Atlas stipendije, koji je trajao od 15. novembra do 25. decembra 2013. godine, prijavilo se 64 studenta sa gotovo svih fakulteta sva tri crnogorska univerziteta: Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran. Nakon tri dana intervjua sa kandidatima, stručna komisija Atlas fondacije izabrala je 20 najboljih. Nagrađeni Atlas stipendisti postaće dio Atlas Alumni mreže koja do sada broji 175 članova. Atlas fondacija je za nagrađene kandidate opredijelila fond nagrada u vrijednosti od 20.000 eura.

 

Atlas grupa je 2001. godine počela sa dodjeljivanjem Atlas stipendija najboljim studentima crnogorskih fakulteta. Ovim projektom potvrđuje se posvećenost Atlas grupe društveno odgovornom djelovanju kroz stalnu podršku obrazovanju koje konačno pomaže društvenom i ekonomskom osnaživanju društva. Prepoznali smo obrazovanje kao ključ uspjeha vjerujući da budućnost i napredak ekonomije i čitavog društva u velikoj mjeri zavise od obrazovanih ljudi. Nakon trinaest godina, pojekat je okupio 175 alumnija Atlas fondacije od kojih mnogi svojim profesionalnim karijerama već značajno doprinose prosperitetu crnogorskog društva.

 

 

 

 Atlas fondacija je i u ovoj godini dodjelila  stipendije najboljim studentima crnogorskih univerziteta: Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Mediteran i Univerziteta Donja Gorica, tako nastavljajući tradiciju koju  Atlas grupa  njeguje već 12 godina. Nagrađeno je 20 izvrsnih studenata za koje je Atlas fondacija obezbjedila novčani fond u vrijednosti od 20.000 eura. Nagrađeni student su: Milan Lakićević, Sanja Gardašević, Ognjena Vujadinović, Nikola Vučinić, Mirko Bošković, Vladimir Kostić, Rade Grujičić, Anja Marković, Marko Đuranović, Milja Bakić, Tanja Drinčić, Teodora Vujović, Nemanja Turković, Anđela Ćulafić, Olga Jokanović, Ivana Miličković, Matija Vučićević, Sara Radović, Filip Marković i Milena Pejović.

 


 

Počasno obraćanje na ceremoniji imao je  predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović:

 

“Crna Gora je odlučna da gradi društvo koje počiva na znanju. Vaši, i rezultati vaših kolega su najbolje svjedočanstvo da posjedujemo zdrave i raskošne intelektualne potencijale na kojima ćemo temeljiti naš ukupan razvoj. Bez dileme, osavremenjavanje sistema obrazovanja i njegov kvalitet preduslov su napretka. Progresivna su samo ona društva u kojima su djeca obrazovanija od svojih roditelja...”

 

Na događaju je govorio i dr Duško  Knežević,  predsjednik Atlas grupe:

 

“Naš obaveza je i da vam  omogućimo da i dalje vjerujete da možete promjeniti svijet, da nikada ne prestajete da mislite da će  sjutra biti  bolje nego juče i  da vi tome možete i treba  da doprinesete.  Naša obaveza, kojoj siguran sam svi mi ovdje s odgovornošću pristupamo,  je da  vam pomognemo da  vi  u  Crnoj Gori  budete dio svijeta. A u  vama i sa vama  Crna Gora  treba i sigurno će biti bitan dio  svijeta koji dolazi.” 

 


 

Nagrade stipendistima uručili su: Nj.E. Hafsa Al Ulama, ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, Nj.E. Mehmet Nijazi Tanilir, ambasador Turske u Crnoj Gori, prof. dr Slobodan Backović, rektor Univerziteta Mediteran, dr Maja Bogojević, dekan Fakulteta umjetnosti Univerziteta Donja Gorica i gospodin Giulio Moreno, šef Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori.

 

Premijer Milo Đukanović uručio je studentu generacije Atlas stipendista Filipu Markoviću sliku crnogorskog afirmisanog slikara Momčila Macanovića.  Zahvaljajući Ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirata koja takođe želi da pomogne jačanju crnogorskog obrazovanja i mladih, kao i saradnju između naših država, ambasadorka Hafsa Al Ulama nagradila je  studenta generacije studijskim putovanjem u UAE.

 


 

Na ovogodišnjoj  svečanoj  dodjeli  Atlas stipendija obilježeno je 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša. Specijalni gost, glumac i reditelj Lazar Ristovski recitovao je segment iz ”Gorskog vijenca”.

 

Društveno-angažovani program dodjele Atlas stipendije bio je kulturno-zabavnog karaktera. Učestvovali su operska pjevačica Sara Vujošević koja je izvela crnogorsku himnu "Oj, svijetla majska zoro" i studentsku himnu "Gaudeamus igitur", kao i kotorski bend ”Who See”, dobitnici MTV nagrade i naši predstavnici na Euro songu. Program su vodili novinari Atlas televizije Dajana Golubović-Pejović i Milo Radonjić. 

 


 

Na manifestaciji su  prisustvovali visoki državni zvaničnici, ličnosti iz političkih organizacija i organa lokalne samouprave,  kulturnih ustanova, nevladinog sektora, svijeta umjetnosti i sporta, akademici, diplomatski predstavnici i drugi istaknuti pojedinci.

 

 

 

Atlas grupa je 2001. godine počela sa dodjeljivanjem Atlas stipendija najboljim studentima crnogorskih fakulteta. Ovim projektom potvrđuje se posvećenost Atlas grupe društveno odgovornom djelovanju kroz stalnu podršku obrazovanju koje konačno pomaže društvenom i ekonomskom osnaživanju društva. Prepoznali smo obrazovanje kao ključ uspjeha vjerujući da budućnost i napredak ekonomije i čitavog društva u velikoj mjeri zavise od obrazovanih ljudi. Nakon dvanaest godina, pojekat je okupio 155 alumnija Atlas stipendije od kojih mnogi svojim profesionalnim karijerama već značajno doprinose  prosperitetu crnogorskog  društva. Među Atlas stipendistima ima vrlo uspješnih i u društvu prepoznatih pojedinaca, doktora nauka, profesora, direktora, umjetnika, političara itd.

Osnaživanjem ekonomske saradnje jačamo pozitivne aspekte međuzavisnosti u regionu i gradimo održiva i bezbjedna društva

ZAPADNI BALKAN, NAPREDAK I SIGURNOST KROZ EKONOMSKU SARADNJU

Global Citizen Forum u Monaku: Ekonomsko državljanstvo kao šansa za privlačenje direktnih stranih investicija

Predsjednik Atlas Grupe učestvovao je u Monte Karlu na forumu posvećenom ekonomskom državljanstvu

Atlas stipendije za 21 izvrsnog studenta

O ATLAS FONDACIJI

Cilj Fondacije je podrška stvaranju novih socijalnih vrijednosti i ekonomskog osnaživanja građana kroz unaprijeđivanje biznis okruženja i korporativno društvene odgovornosti. Želimo da se posvetimo obavezama... ...čitaj dalje
ATLAS STIPENDIJE

Svečana ceremonija dodjele Atlas stipendija generaciji 2011/12 održana je 1. marta 2012. godine u Crnogorskom narodnom pozorištu. Atlas fondacija je na taj način nastavila sa obezbjeđivanjem stipendija najboljim studentima završnih godina svih crnogorskih... ...čitaj dalje
ATLAS FONDACIJA
NAŠ TIM